Takmičari karate kluba ′MLADOST′ Vitez spremni za nastup na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji

Četiri takmičara kluba, Sivro Ajdin, Danijel Strukar, Munib Dedović i Varupa Nedžmina naporno su trenirali i pripremali se za nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 seniore koje ih očekuje ovog vikenda od 06. Do 08.12.2019 god u Brežicama u Sloveniji.

Na spisku reprezentacije i izboru selektora našli su se na osnovu ostvarenih rezultata na Državnom i Federalnom prvenstvu BiH, kao i izbornim i bodovnim turnirima. Za takmičare Karate kluba „Mladost“ Vitez ovo je još jedan u nizu nastupa na zvaničnim prvenstvima na kojem se očekuju i medalje.

Za njihov trud, naporne treninge i odricanja zaslužni su prije svega roditelji i treneri kluba koji daju svoj maksimum pomažući im u svakom pogledu. Ovom prilikom se također zahvaljujemo i svim dosadašnjim i budućim sponzorima i donatorima bez kojih ovi odlasci i uspjesi ne bi bili mogući.

Šef stručnog štaba i glavni trener kluba, Aldin Adilović je naglasio da su takmičari u zadnjoj fazi priprema pred nastup na predstojećem Balkanskom prvenstvu te se iskreno nada da će uspjeti obezbjediti sva potrebna finansijka sredstva za odlazak ova četiri reprezentativca.

Novum.ba

Vezano: