Gradiška zavijena u crno: U nesreći stradali maturanti Srednje tehničke škole

Mijatović i Švraka bili su učenici Srednje tehničke škole Gradiška, kao i vozač i suvozač koji su zadobili povrede. Oni su stradali u nesreći kada je vozilo Citroen Xara sletjelo s puta Bosanska Dubica - Gradiška.

"Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Gradiška te zgradama javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Gradiška. Za vrijeme dana žalosti zabranjuje se održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe s područja Grada Gradiška, koje obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti", saopćeno je iz gradonačelnikovog ureda.


Učenici i uposlenici Srednje tehničke škole jučer su bili u šoku i velikoj žalosti zbog ovog gubitka. Direktor škole Vlado Tomić rekao je kako je ovo velika tragedija.

Mijatović i Švraka su bili maturanti, budući tehničari mehatronike. Tragedija se desila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, koje se nalazi na oko 10 kilometara od Gradiške. Vraćali su se s košarkaškog treninga.

Tužilac je naložio obdukciju stradalih. Sahrana bi trebala biti obavljena u subotu, koja je proglašena Danom žalosti.

Novum.ba

Vezano: