Manifestacija 'Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu' održat će se u Travniku

Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB na 21. sjednici jednoglasno je donio odluku da domaćin manifestacije „ Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu „ bude Općina Travnik na čelu sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem i da se ista održi 21. februara 2020. godine u JU „ Centar za kulturu općine Travnik „.

Ovo je tradicionalna manifestacija na kojoj se proglašavaju najuspješniji sportisti i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna i jedan je od najvažnijih projekata u oblasti sporta i jedinstvena prilika da se sportistima i sportskim radnicima našeg Kantona oda priznanje za postignute rezultate u 2019. godini. Sportski savez SBK/KSB prepoznaje važnost i značaj sporta u životu mladih, kao i činjenicu da su sportisti najbolji ambasadori svoje zemlje u svijetu i već 17 godina prati sport i sportske klubove, te kroz ovakve manifestacije afirmiše mlade i daje stimulans da u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate na sportskim terenima.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine uručit će nagrade za životno djelo, bronzane, srebrene i zlatne plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2019. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Novum.ba

Vezano: