FOTO//ČUVARI ISTINE: Promocija tradicije i kulture - godišnji koncert ′KUD-a Visoko′

Proteklog vikenda, Kulturno-umjetniko društvo “Visoko” održalo je godišnji koncert pod nazivom „Bosna je ćilimom zastrta“ u Turskom kulturnom centru “Altindag” Visoko.

Ovaj program, koji se tradicionalno održava svake godine, promoviše kulturu i tradiciju naše zemlje kroz rad svakog asambla društva iz BiH.

“Bosna je ćilimom zastrta” naziv je ovogodišnjeg koncerta KUD-a “Visoko”, koji je prvenstveno trebao biti održan 25.11. u okviru Dana državnosti BiH zbog čega i nosi ovaj karakterističan naziv.

Osim što su posjetitelji imali priliku pogledati jedan izuzetno bogat kulturni sadržaj, prisutnima su predstavljani i učesnici koji će predstavljati BiH u Abu Dhabi-u. Jedna od učesnica, koja će predstavljati BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je i Rejha Šabanović, učenica SMŠ „Zijah Dizdarević“ u Kiseljaku, sa kojom smo nakon nastupa razgovarali te je zamolili da nam kaže kada se javila ljubav prema tradicionalnom plesu.

„Interesovanje za tradicionalni ples se javilo u meni nakon što sam posmatrala nastupe starijih članica „KUD-a“ iz Visokog još davne 2009.godine. Učlanivši se u ovo Kulturno umjetničko društvo shvatila sam da samo ljubav prema tradicionalnom plesu nije dovoljna za uspjeh, ali je snažan pokretač i uz mnogo truda i rada sam danas jedna od onih koja ima čast da ide u Abu Dhabi i predstavlja Bosnu i Hercegovinu.“

Kako je izgledao godišnji koncert, pogledajte na fotografijama koje smo za vas pripremili, a mladoj Rejhi Šabanović i njenom timu želimo sreću i uspjeh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Novum.ba

Vezano: