Kraj velikana trash metal muzike

Legende trash metal muzike, Slayer, epohu dugu 3 decenije su okončali koncertom u Los Angeles-u, 30. novembra ove godine. Ovaj koncert je predstavio i kraj njihove najduže turneje – Farewell Tour. U Los Angelesu su nastupali dvije noći uzastopno, a show je zavrsen kontroverznom pjesmom ,,Angel of Death¨.

Pjevač Tom Araya masi se obratio riječima: „Hvala vam. Puno vam hvala. Želim da vam se zahvalim što ste podijelili svoje vrijeme sa nama. Vreme je dragocjeno i zato želim da se zahvalim što ste to vreme podijelili sa nama. Nedostajaćete mi. Ali najvažnije za šta želim da vam se zahvalim je što ste bili dio mog života. Laku noć. Budite dobro!“

Prema informacijama najvećeg, metal muzičkog portala - Metal Injection, koncertu su prisustvovale mnoge poznate ličnosti, kako metala, tako i mainstream karaktera. Viđeni su članovi Metallice, Pantere, King Diamond-a, glumci poput Jasona Mamoe, Bill Burr-a i mnogi drugi.

Dan 30.11.2019.godine će zauvijek ostati u sjećanju ljubitelja metal muzike kao dan kada su odali počast pionirima Thrash Metal-a - Velikoj četvorci.

Novum.ba

Vezano: