FOTO/Današnja posjeta Ski centru ′Ravna planina′

Udaljen 20 km od Sarajeva, u naselju Gornje Pale, sa 12,5km ski staza uređenih po najvećim standardima nalazi se ski centar “Ravna planina”. Ovo skijalište je otvoreno od 2014. godine za sve ljubitelje skijanja, a povezano je stazom za nordijsko skijanje i motorne sanke. Osim ski lifta koji ima kapacitet da prevozi 800 skijaša u toku jednog sata, od 2017. godine na „Ravnoj planini“ dostupna je i gondola koja ima 19 kabina i izgrađena je kao dio projekta Jahorina Expres.

Ski pass za ljubitelje skijanja je dosta prihvatljiviji nego na Bjelašnici ili Jahorini, pri čemu dnevna karta za odrasle ove sezone iznosi 25KM dok ista karta za djecu iznosi 20KM, dok panoramska vožnja iznosi samo 5KM.

Uzimajući u obzir navedeno, a i samu činjenicu da su na službenoj stranici centra objavili kako su prošle sezone „ostvarili rekordnu posjećenost“ odlučili smo ih posjetiti i sami se uvjeriti u atmosferu. Kako je nedelja, očekivali smo da ćemo zateći veliki broj posjetilaca i možda razgovarati sa nekima od njih, a situaciju koju smo zaista i zatekli možete pogledati na fotografijama koje smo napravili.

Novum.ba/Alma Bešić

Vezano: