Večeras veliko finale 3.Zimskog malonogometnog turnira Donji Vakuf

Već tradicionalni 3. Zimski malonogometni turnir FK Radnik Donji Vakuf, privodi se kraju. Mnogobrojne malonogometne ekipe iz Travnika, Bugojna, Turbeta, Novog Travnika, Bugojna , Jajca, Gornjeg Vakufa/ Uskoplja i Donjeg Vakufa, tokom proteklih dana poklonili su publici dobre malonogometne partije.

U subotu, su odigrani  polufinalni susreti, nakon kojih smo dobiti ovogodišnje finaliste Zimskog malonogometnog turnira FK Radnik Donji Vakuf, a to su ekipe Restoran 6. braće i 3D Intermeco, ekipa iz Novog Travnika.

U večeri kada je planirano odigravanje finalne utakmice, a to je u nedjelju, 26. januara 2020. u Sportskoj dvorani od 18 sati odigrat će se prvo utakmica za treće mjesto, između ekipa MNK Fajkaš i Rudnik uglja Gračanica. Nakon ove utakmice  mlade selekcije odigrat će revijalnu utakmicu.

Poseban spektakl, koji svake godine napuni dvoranu do posljednjeg mjesta, gdje se traži karta više je finalna utamica turnira. Ista će se odigrati u nedjelju, 26. januara 2020. godine od 20 sati.

Ovom prilikom pobjedniku osvajaču turnira, ekipama koje su osvojile drugo i treće mjesto, bit će dodjeljene pehari i nagrade, kao i  posebne nagrade za najboljeg strijelca,igrača i golmana.

Podsjećamo ekipa koja osvoji ovogodišnji Zimski malonogometni turnir, osvojit će  3.000 KM,  za drugo mjesto nagrada je 1.000 KM, trećeplasiranoj ekipi pripast će nagrada od 500 KM, dok će za četvrto mjesto nagrada biti 200 KM.

Generalni pokrovitelji turnira je Općina Donji Vakuf, organizator turnira je FK Radnik i JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf

Novum.ba/radiodonjivakuf.com.ba

Vezano: