MEDICAL CENTAR pomaže perspektivnim sportistima KK Mladost Vitez

Poliklinika MEDICAL CENTAR kao društveno odgovorno poduzeće i karate klub „Mladost“ Iz Viteza potpisali su ugovor o sponzorstvu perspektivnih karatista. Prof.dr Mithat Asotić je naglasio kako je sport važan uticajni faktor u razvoju i odrastanju djece u našem društvu, te da će sportiste našeg kantona na putu njihovog uspjeha poliklinika MEDICAL CENATAR uvijek rado pomoći.

Predstavnici Poliklinike su prepoznali vrijednost kluba i vrhunske rezultate koje klub postiže, pa je tako članici i takmičarki našeg kluba VarupaNedžmini uručena i prva sponzorska pomoć. Nedžmina je dugogodišnja takmičarka i članica karate reprezentacije BiH, osvajačica Državnih i Federalnih medalja u pionirskoj, kadetskoj pa sada i u juniorskoj kategoriji, takmičarka koja je s reprezentacijom BiH nastupala na Balkanskim, Evropskim i Mediteranskim prvenstvima gdje je imala zapažene rezultate.

Karate klub „Mladost“ Vitez spada među najmnogobrojniji sportski kolektiv u SBK koji je do sada iznjedrio najveći broj reprezentativaca BiH od pionirske do seniorske selekcije, klub sa najviše osvojenih evropskih i balkanskih medalja,klub koji ima i svjetsku medalju i za koju možemo reći da je najveći sportski rezultat u posljednjih deset godina na području Srednje Bosne.

Prvu sponzorsku pomoć klubu, u prstorijama poliklinike, uručio je dr Hamza Asotić.

Šef stručnog štaba karate kluba „Mladost“ Vitez, Aldin Adilović zahvalio se na ovoj pomoći i podršci i u ime cijelog kolektiva poželio puno sreće u budućem radu i uspjehu MEDICAL CENTRA.

Novum.ba

Vezano: