Nova radionica za građane novinare u Bugojnu

Nova radionica za građane novinare biće održana u Bugojnu, u četvrtak 13. februara u 18 sati, u  Omladinskom centru (Ulica Sultan Ahmedova bh. 55).

Iako je pojam građanin/ka novinar/ka u BiH još uvijek relativno nov, u svijetu su vrlo popularni, pojedini mediji imaju i hashtagove “građanin-novinar”, a u Crnoj Gori su dodijeljene nagrade najuspješnijim tamošnjim građanima novinarima.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i OTVORENA MREŽA (OM), koji u BiH realizuju  USAID-ov Program jačanja nezavisnih medija (IMEP) koji u BiH promoviše ovu ideju, pozivaju sve zainteresovane da dođu. Teme ove radionice biće model građana/ki novinara/ki, kreiranje i objavljivanje sadržaja na imep.ba, grantovi za New Voices ili Nove glasove koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice. Govoriće Almir Čehajić Batko i Rubina Čengić.

Svi su dobrodošli!

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

Novum.ba

Vezano: