Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i Amra Džeko zajedno u borbi protiv raka (VIDEO)

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka obilježava se 15.februara, a u Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“, već su počeli sa obilježavanje. I to sa djecom, kroz učenje, drugarstvo i podršku.

U svijetu se 15.februar obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

Obilježavanje ovog datuma naglašava potrebu za zajedničkim globalnim akcijama za rješavanje rastućeg izazova ove ne-zarazne bolesti. Globalno, rak djece i adolescenata prijeti pruzimanju primata od smrti uzrokovanih zaraznim bolestima, kao najvećem uzroku smrti među djecom. Stoga je potrebno da se svi zajedno udružimo i damo sve od sebe u borbi protiv raka i olakšanju cijelog puta ka izlječenju za naše hrabre heroje.

Mobilni tim Udruženja posjetio je razred jednog superheroja koji je trenutno na liječenju. Razgovarali su, gledali crtani i učili o dječijem kanceru, kako možemo biti jedni drugima podrška.

Ova predivna djeca su pokazala razumijevanje i ljubav. Pokazali su da se mogu osloniti jedni na druge te da se njihov drugar može vratiti među svoje vršnjake sigurno i bez straha.

Danas je objavljena i nova video poruka sa Amrom Silajdžić-Džeko koja je još jednom pozvala da svi budemo uz mališane oboljele od raka i budemo njihova ruka podrške.

„Pozovi jedinstveni humanitarni broj 17010 i doniraj 2 KM za djecu oboljelu od raka!“

"Jer neke pobjede ne možemo dobiti sami!"

* 100 djece u BiH godišnje oboli od neke vrste maligniteta

* 75% djece u BiH izliječi se od raka

* 80% stopa izlječenja malih heroja sa leukemijom

* 90% stopa izlječenja mališana sa limfomima

* 300 000 djece godišnje u svijetu oboli od raka

* svake 3 minute negdje u svijetu jedno dijete izgubi borbu s rakom

Statistika nije ono što nas definiše, kakva god da je. Bila ona pozitivna ili negativna, na nama je da se borimo, da je mijenjamo na bolje.

Naši hrabri heroji su snažni, jaki i velikog srca. Oni mogu odnijeti pobjedu, ali im je potrebno da ih neko "pogura" ka cilju...

... jer neke pobjede ne mogu dobiti sami!

Budi uz mališane oboljele od raka, budi njihova ruka podrške.

Pozovi jedinstveni humanitarni broj 17010 i doniraj 2 KM za djecu oboljelu od raka!

Novum.ba

Vezano:

Image