Završnica grupne faze Biznis kup - Fojnica

U ponedjeljak, 17.02.2020, bit će kompletirano 6. kolo malonogometnog takmičenja Biznis kup - Fojnica 2020. Kao što smo i navikli od Biznis kupa, očekuje nas još jedna uzbudljiva fudbalska noć.

U grupi A igrat će se preostale dvije utakmice 6. kola. To će biti dueli fojničkih protiv kiseljačkih ekipa, a sastaju se Grakop d.o.o. i Šumaplod d.o.o., te DUNO-lit d.o.o. i Zavod Drin. Rezultatski su neznačajne, jer su prethodne dvije utakmice ovog kola odlučile putnike u nokat fazu takmičenja, tako da će ove utakmice biti za prestiž i ponos.

U grupi B, dva kola prije kraja, samo se za ekipu MS&WOOD d.d. može reći da je sigurna za narednu fazu takmičenja. Od preostalih 7, šest ekipa matematički imaju mogućnost prolaska dalje. Ekipa JKP "Šćona" je apsolutni favorit protiv ekipe BOJO-Metal d.o.o., tako da se očekuje da ekipa JKP "Šćona" pobjedom potvrdi prolazak u narednu fazu takmičenja. U preostale tri utakmice sastaju se MS&WOOD d.d. i MIAM d.o.o., Barić d.o.o. i Lječilište Reumal, te Policijska stanica Fojnica i Šumarija Fojnica. Zadnja utakmica, obzirom na položaj ekipa na tabeli, bi trebala biti fudbalska ljepotica 8. dana takmičenja Biznis kup - Fojnica 2020.

SPORTIK-ovci pozivaju sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu da dođu u ponedjeljak, 17. februara, u dvoranu OŠ "Muhsin Rizvić", te da zajedno ispratimo završnicu grupne faze Biznis kupa.

 

Novum.ba

Vezano: