U Bosni oblačno, sunčano u Hercegovini

U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Grude -2, Bugojno i Ivan-sedlo 0, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Tuzla 1, Sanski Most 2, Sarajevo 3, Livno 4, Bijeljina 5, Gradačac i Široki Brijeg 6, Trebinje 8, Mostar i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 951 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno prijepodne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega.

U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prijepodne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabiti.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Novum.ba

Vezano: