Otvoren konkurs za prijem filmova za 6. Viva Film Festival

“Čast nam je i veliko zadovoljstvo pozvati vas na predstojeći 6. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma Viva Film Festival 2020., koji će se ove godine održavati u Sarajevu i u još 17 gradova Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve filmske umjetnike da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje i širili vidike", poručuje direkcija Festivala: "Očekujemo predstavnike 30-tak zemalja sa preko 60 filmova iz svih kategorija, a filmovi, koji budu izabrani u oficijalnu selekciju biće prikazani za 4 dana festivala u svim gradovima - u isto vrijeme".

I ove godine autori će se takmičiti za prestižne nagrade u 4. kategorije: Religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije), Ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti), Turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze) i Omladinski BiH ( Filmovi koje su proizveli omladinci iz Bh osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije).

"Bila bi nam čast vidjeti filmove iz vaše produkcije odnosno Vaše zemlje na ovogodišnjem 6. Viva Film Festivalu", ističe filmski reditelj Ratko Orozović, umjetnički direktor festivala.

Rok za dostavu filmova i prijava je 30. april 2020. godine. Rezultati zvanične selekcije bit će objavljeni najkasnije do 31.05.2020. godine. Sve opširnije informacije o Festivalu kao i prijavu i akreditacioni list, možete pronaći na našoj web adresi.

Novum.ba

Vezano: