Fojnica: Radna posjeta ministra privrede SBK Nisveta Hrnjića (FOTO)

U radnoj posjeti općini Fojnica jučer je boravio ministar privrede u Vladi SBK Nisvet Hrnjić sa saradnicima. Ovo je još jedna u nizu redovnih posjeta općinama u Kantonu, u okviru aktivnosti Ministarstva privrede SBK, rečeno je prilikom posjete.

Delegaciju Ministarstva privrede primio je načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali predsjedavajuća OV Vanja Oroz Jukić, sekretar Općine Fojnica Azem Huseinbašić i pomoćnik načelnika za privredu Amir Polutan.

Tokom sastanka Ministar Hrnjić je predstavio aktivnosti Ministarstva privrede SBK i naglasio važnost ovakvih posjeta, a s ciljem uspostavljanja bolje saradnje između općina i Ministarstva privrede.

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura se zahvalio na posjeti i istakao dosadašnju uspješnu saradnju sa Ministarstvom privrede i kompletnom Vladom SBK. Tom prilikom predstavio je općinske projekte i aktivnosti koje doprinose razvoju privrede.

Također, na sastanku je bilo riječi i o podršci privrednicima sa područja općine Fojnica, te o tome šta Općina i Ministarstvo mogu učini da poboljšaju stanje u oblasti privrede.

Nakon radnog sastanka u Općini, ministar Hrnjić i načelnik Klisura su posjetili preduzeća „Štamparija“, „MS&WOOD“, „Reumal“, „Keđex“ i „Nartex“, gdje su razgovarajući sa vlasnicima i direktorima ovih preduzeća dobili informacije o radu, o zaposlenima ali i problemima sa kojima se ove kompanije susreću u svom radu.

Novum.ba

Vezano: