Aladin Kurić i Admir Džihan sportisti godine Donjeg Vakufa za 2019.

U velikoj sali Centra za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf sinoć je održana sedamnaesta po redu sportsko-revijalna manifestacija „Izbor sportiste godine Donjeg Vakufa za 2019. godinu“.

Sportski savez općine Donji Vakuf dio je velike sportske porodice okupljene oko kantonalnog Sportskog saveza. Donjovakufska sportska porodica u prošloj godini bogatija je za još dva člana: Školu košarke „Never Stop“ i malonogometni klub „Veterani FK Radnik 1927.“. Broj registrovanih aktivnih sportskih kolektiva u našem gradu sada broji 18 organizacija, koje djeluju i aktivno rade na omasovljenju članstva, unaprijeđenju metoda i uslova rada, te postizanju boljih rezultata.
Na ovogodišnjem izboru najboljih dodijeljene su nagrade i priznanja u ukupno četrnaest kategorija.

Sportista godine Donjeg Vakufa u kategoriji individualnih sportova je Aladin Kurić, član STK „Donji Vakuf“ i STK „Bugojno“, osvajač velikog broja turnira i takmičenja u zemlji i inostreanstvu. Pored stonog tenisa, Aladin postiže zapažene uspjehe i u tenisu. A obzirom da je riječ o mladom i perspektivnom sportisti, sigurno ćemo svjedočiti novim uspjesima i u narednom periodu!

Priznanje „Sportista godine Donjeg Vakufa u kategoriji ekipnih sportova“ potpuno zasluženo uručeno je izuzetnom sportisti, Džihan Admiru – Borac (KK „PROMO-Donji Vakuf“), senioru i standardni prvotimac premijerligaša BiH.

Nakon par sezona koje je proveo u KK „Vitez“ i KK „Igman Burch“ Admir se vratio u matični klub, i svojim igrama, asistencijama i poenima uveliko doprinio historijskom uspjehu našeg sporta i plasmanu svog kluba u Ligu 12 KS BiH, gdje je nastavio sa dobrim partijama na parketu.

Kenan Jugo dobitnik je priznanja „Najuspješniji trener u 2019.godini“. Jugo je trener i Šef stručnog štaba KK Promo, koji je vodeći svoj tim ostvario istorijski uspjeh donjovakufskog sporta plasmanom u elitno takmičenje BH košarke – Ligu 12 KS BiH. Kenan je odnedavno ponovo preuzeo vođenje kluba, i za veoma kratko vrijeme uspio stabilizovati i motivirati ekipu, ostvarivši nekoliko izuzetno značajnih pobjeda.

Prisutnim posjetiteljima na svečanosti povodom izbora najboljih sportista Donjeg Vakufa obratili su se dr.Hamdija Mlinarević, predsjednik općinskog Sportskog saveza i općinski načelnik Huso Sušić.

Sportska manifestacija počela je dodjelom nagrada pod nazivom „Uspješni sportista i sportašica Donjeg Vakufa“, a nominacije za ovu nagradu dostavili su klubovi na osnovu sopstvenih procjena i ostvarenih rezultata svih svojih članova.
Na prijedlog matičnih klubova, za vrijedan i marljiv rad i postignute sportske rezultate, te lični angažman i posvećenost klubu, a uvažavajući i sve druge karakteristike predloženih kandidata, nagrada „Uspješni sportista Donjeg Vakufa“ dodijeljena je mladim sportašima iz ekipnih sportova su Ganić Ernad (Košarkaški klub „PROMO-Donji Vakuf“), Jusić Aldin ( Fudbalski klub „Radnik“), Čaluk Nedim (Rukometni klub „Donji Vakuf“), Kurić Adin (ŠK „Never Stop“),

Mladi uspješni sportisti iz individualnih sportova su Bašić Imran (Karate kluba „Radnik“), Ždralović Ali (TKD klub „KWON“), Manganaris Demian (pretpionir STK „Donji Vakuf“).

Na temelju ostvarenih rezultata, aktivnog rada i zalaganja u matičnim klubovima, priznanje „Uspješna sportašica Donjeg Vakufa“ iz ekipnih sportova ponijele su Ugarak Lejla ( kadetkinja Odbojkaški klub „AS“) i Kilim Sara (pionirka Košarkaški klub „PROMO-Donji Vakuf“).

Izuzetne uspjehe postigle su i djevojčice „Uspješne sportašice“ iz individualnih sportova: Smajlović Hana (STK „Donji Vakuf“), Džonlić Zerina (TKD klub „KWON“), Draginović Dženana (Karate klub „Radnik).
Ove godine, „Sportska ličnost godine“ je Nedim Mustafica (KK „PROMO-Donji Vakuf“), senior, standardni prvotimac i kapiten našeg premijeligaša, BH reprezentativac u FIBA „3×3“ basketu. Priznanje „Sportska ličnost godine“ po izboru čitalaca, dodjeljuje urednički kolegij portala dvvijesti i općinskog Sportskog saveza.

Priznanje Sportskog saveza u kategoriji „Sportska promocija Donjeg Vakufa“ uručeno je Biciklističkom klubu „Sabahudin Duzić-Tetak“, za svojevrstan sportski poduhvat – biciklistički memorijalni marataon od Beča do Srebrenice u ukupnoj dužini od 1098 kilometara sa porukom „Don’t forget Srebrenica – Da se ne ponovi, da se ne zaboravi“.

Priznanje Sportskog saveza u kategoriji „Veterani i sportisti entuzijasti Donjeg Vakufa“ dodjeljuje se članovima sportskih organizacija i društava, uvažavajući dugogodišnji aktivan angažman i doprinos donjevakufskoj sportskoj porodici. Ovogodišnje priznanje u ovoj kategoriji zasluženo je dodijeljeno rekreativcima, sportistima i sportskim radnicima Rejhan Faruku – igraču, treneru specijalisti, motivatoru i članu Uprave RK „Donji Vakuf“ i Huseinagić Adelu – dugogodišnjem igraču i treneru, članu „Veterana FK Radnik 1927.“.

Nagrade za „Najuspješnije mlade sportske ekipe“ u prethodnoj godini, a s obzirom na odlične rezultate mladih donjevakufskih sportista ostvarene tokom protekle godine, sasvim zasluženo dodijeljene su u pet starosnih kategorija; Klubu sportova „Univerzalac“, Školi košarke „Never Stop“, Fudbalskom klubu „Radnik“, Košarkaškom klubu „PROMO-Donji Vakuf“ te Rukometnom klubu „Donji Vakuf“.

Priznanje za „Sportskog radnika godine“ uručeno je Ratkušić Jasminku, predsjedniku UO FK „Radnik“ i OO Zimskog malonogometnog turnira.
Naslov najuspješnije sportske ekipe u ženskoj konkurenciji i ove godine ponijela je ekipa Odbojkaškog kluba „AS“, koja je takmičarsku sezonu u Omladinskoj ligi Odbojkaškog saveza SBK/KSB završio na 1.mjestu, uz osvojene plasmane i medalje na više takmičenja i turnira širom Bosne i Hercegovine.

Najuspješnija sportska ekipi u muškoj konkurenciji zasluženo je uručena ekipi Košarkaškog kluba „PROMO-Donji Vakuf“.
Priznanje za podršku donjovakufskom sportu „Plaketu – ponosni prijatelj sporta“ dodijeljena je kompaniji „Vinčević Metal tehnika“ doo Donji Vakuf.

Posebno priznanje „Plaketa Sportskog saveza“ za doprinos razvoju, afirmaciji i uspjesima donjovakufskog sporta, rekreacije i sportske infrastrukture, te za podršku sportskim i drugim organizacijama i pojedincima uručena je Halilović Rijadu, vlasnik kompanije „Rijad Transport KG“ iz Beča.
Naš donjovakufljanin, uspješni poduzetnik u Austriji, uvijek je spreman podržati naše košarkaše, fudbalere, bicikliste, sportiste-invalide i druge, razne trunire, nastupe ne takmičenjima i slično.

Manifestacija „Izbor sportiste godine Donjeg Vakufa“ održana je pod pokroviteljstvom Općine Donji Vakuf, a u organiazaciji Sportski savez općine Donji Vakuf i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

U zabavnom dijelu programa nastupile su članice Plesnog studija „Violeta“ i Rijad Rahmanović.

Medijski pokrovitelji su Radio Donji Vakuf i portal dvvijesti.info.

Novum.ba

Vezano: