Pozivom na 17022 donirate 2 KM Fondu za liječenje udruženja Pomozi ba

Broj 17022 će se ubuduće koristiti isključivo za fond za liječenja, a pozivom na broj doniraju se 2KM. Kako navode iz Udruženja "Pomozi ba", do sada su se iz nenamjenskih sredstava za liječenja donirale na stotine hiljada maraka, a kada kažemo nenamjenska sredstva, to znači da sredstva nisu došla konkretno za određenu osobu, već da je ostavljeno na raspolaganje da uplaćujemo oboljelima u zavisnosti od potrebe.

Spomenuti fond se do sada punio prvenstveno preostalim sredstvima od neke uspješne akcije gdje roditelji odluče da višak sredstava ostave nama na raspolaganje. Dio sredstava se osguravao kroz naše bazare i Radnju dobre volje, dio kroz donacijske kutije, a dio kroz uplate građana, firmi i kompanija, generalno za akcije liječenja.

Kroz fond je zamišljeno da se oboljelima daju manje donacije (po par hiljada KM) kako bi se pomoglo više ljudi, a nikako da se uplati sve za jednu operaciju.

"Mi imamo na stotine zahtjeva mjesečno i zahtjevno je samo pregledati sve apele koji dolaze prema nama, a tek onda dolazi najteži dio, tj. kako osigurati novac. Kroz ovaj fond se nadamo da ćemo osigurati koliko toliko sredstava kako bismo pokrili barem ove manje akcije i na taj način smanjili broj javnih apela za liječenja kojih je svakim danom sve više i više" istaknuto je.

U ovu svrhu otvoren je i poseban račun u UniCredit banci tako da će se sredstva koja budu dolazila i na naše druge račune usmjeravati prema tom računu.

Kod uplate u svrhu stavljate liječenja, a to nam je bitno kako bismo mogli pravilno evidentirati uplatu.

➡️PayPal: paypal1@pomozi.ba

➡️Za uplate iz BiH:
UniCredit Bank
338-730-22202506-52
Bosna Bank International d.d
141-306-53201196-79
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Liječenja

➡️Za uplate iz inostranstva:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Lijecenja

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Novum.ba

Vezano: