'Čuvari istine' nastavljaju sa radionicama

U subotu je održana još jedna u nizu edukacija za mlade novinare. Polaznici škole novinarstva''Čuvari istine'' veoma su angažovani, te ove edukacije posmatraju kao nešto što će doprinijeti njihovom većem angažmanu. Radionice sa vrhunskim stručnjacima pomažu da se razvije metodologija rada te da se sistematizuju i prošire znanja u oblasti novinarstva.

Predavanjeje održao Topalović Kenan, koji je nakon završene SMŠ ''Zijah Dizdarević'' diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na Odsjeku komunikologije/žurnalistike. Kao novinar radio je prvenstveno za ''Dnevni avaz'', a danas je jedan od glavnih urednika portala lov.ba te Lovačkog lista. Njegova ljubav prema novinarstvu javila se u srednjoškolskim danima, kada je počeo pisati za školske novine.

Edukator je polaznicima škole dao uvid u atmosferu medijskog okruženja i rada u novinskoj agenciji. Otkrio je koje su to dobre i loše strane internet portala, te na koji način polaznici mogu da unaprijede svoj rad. Mladi čuvari istine imali su priliku da nauče više o funkcionisanju radija,televizije i novina. Budućim novinarima Kenan je pokušao da dočara s kakvim problemima, ali i prednostima mogu da se susretnu tokom obavljanja ovog značajnog i društveno angažovanog posla. Nakon održanog predavanja učenici su imali priliku postaviti pitanja, ali i iznijeti neke svoje ideje i mišljenja.

Novinarstvo proširuje vidike, čini ljude zrelijima i mudrijima. Ono zahtjeva veliku količinu znanja i svaka informacija koju novinar nauči ili ima biti će potrebna prije ili kasnije. Novinari su također i organizovani i uvijek na oprezu kako bi prenijeli tačne informacije i zadobili povjerenje ljudi.

Tim ''Čuvari istine'' u narednom periodu nastavlja sa novim edukacijama na kojim će unaprijediti svoja znanja i vještine te uz vodstvo kvalifikovanih predavača sa bogatim iskustvom vremenom postati kvalitetni novinari.

Novum.ba

Vezano: