Javni oglas za podnošenje prijava namijenjenih za zaštitu okoliša iz Fonda za zaštitu okoliša SBK

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okolišta, povratka i stambenih poslova SBK objavljuje Javni oglas za podnošenje prijava za projekte namijenjene za zaštitu okoliša u 2020. godini iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša SBK.

Predmet javnog oglasa je prikupljanje prijava za programe/projekte za raspodjelu sredstava, a koji se odnose na sljedeće:

-Sufinansiranje drugim nivoima vlasti za projekat utpoljavanja stambenih zgrada radi uštede energije,

-Sufinansiranje drugim nivoima vlasti za projekat utopljavanja javnih objekata tadi uštede energije

Sufinansiranje izgradnje i jačanje infrastrukture (vodovodne i kanalizacijske mreže) kao poticanje održivom privrednom razvoju, a u svrhu zaštite okoliša,

-Sufinansiranje programa u cilju zaštite okoliša, koji rješavaju probleme zagađenja otpadom, te predtavljaju veliki pritisak na okoliš i ugrožavaju živote i zdravlje ljudi.

Obrazac za prijavu po ovom Javnom oglasu i smjernice za korisnike sredstava Fondu za zaštitu okoliša SBK mogu se preuzeti na službenoj web stranici Vlade SBK (www.sbk-ksb.gov.ba).

Javni oglas za podnošenje prijava namijenjene za zaštitu okoliša iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša u 2020. god. na prostoru KSB/SBK

Novum.ba

Vezano: