Travnik: Večeras svečana akademija povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Čestitka i pozivnica Općinskog načelnika i predsjedavajuće Općinskog vijeća Travnik povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine "Građani Bosne i Hercegovine su se na referendumu, 1. marta 1992. godine opredijelili za nezavisnu, suverenu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercgovinu, državu ravnopravnih građana i naroda.

Tada smo pokazali hrabrost i odlučnost da se kao narodi ove zemlje opredijelimo za put slobode i nade, a danas svjedočimo da je Bosna i Hercegovina opstala, i da uz sve poteškoće ima nade za buduće generacije. Ovo je prilika da još jednom podcrtamo da je ovaj dan historijska činjenica. Stoga, svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno stanovnicima općine Travnik, koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu, čestitamo 1. mart - Dan nezavisnosti".

Općinski načelnik Admir Hadžiemrić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović uputilu su čestitku građanima Travnika povodom ovog značajnog datuma.

 

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pozivamo građane općine Travnik da svojim prisustvom uveličaju svečanu akademiju koja će se održati povodom Dana nezavisnosti u JU Centar za kulturu općine Travnik, dana 28.02.2020. godine sa početkom u 19:00 sati.

Učesnici programa:
(Osnovna muzička škola Travnik, MSTŠ Travnik, KŠC „Petar Barbarić“- Osnovna škola, Elči Ibrahim-pašina medresa Travnik, Osnovna škola Travnik, Ženski hor Centra za kulturu- „Travničanke“, MSTŠ Travnik, "Dječiji zbor "Radost" - HKC Nova Bila, Obdanište Travnik.

Novum.ba

Vezano: