Načelnik Klisura priredio prijem za uspješnju gimnastičarku Ajlu Omanović

U prostorijama Općine Fojnica jučer je upriličen susret načelnika Sabahudina Klisure sa uspješnom mladom gimnastičarkom Ajlom Omanović.

Prijemu je prisustvovala i Ajlina majka Đenisa Omanović, te pomoćnik načelnika za finansije, budžet i privredu Amir Polutan.

Povod za ovaj susret je uspjeh mlade fojničanke na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u ritmičkoj gimnastici. Naime, Ajla je prije nekoliko dana, u konkurenciji 500 gimnastičarki iz cijele BiH osvojila prvo mjesto.

Načelnik Klisura čestitao je Ajli na ovom ali i na drugim njenim uspjesima, jer sportisti poput nje na najbolji način predstavljaju svoju lokalnu zajednicu.

- Društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade ljude na ispravan put, i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava dobre sportske rezultate koji promoviraju naš grad. U skladu sa svojim mogućnostima, Općina će nagraditi Ajlu za njen uspjeh, te ćemo svakako i dalje podržavati razvoj sporta i ostvarivanje dobrih sportskih rezultata, kazao je Klisura.

Đenisa, Ajlina majka se zahvalila načelniku Klisuri na podršci te naglasila kako Ajla već sada ima planiran odlazak na brojna takmičenja u BiH i inostranstvu.

Novum.ba

Vezano: