Za sada nema odgađanja EURO-a 2020 zbog korona virusa

Organizatori ne predviđaju da bi zbog širenja korona virusa moglo doći do odgađanja Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se u periodu od 12. juna do 12. jula ove godine održati u 12 evropskih gradova.

Na rimskom trgu Campidoglio održana je manifestacija kojom je promoviran EURO 2020 koji će biti otvoren utakmicom između Italije i Turske u Rimu. Skupu su prisustvovali nadležni gradski vijećnik Daniele Frongia i bivši italijanski fudbaler Gianni Rivera i osvajač jedine titule prvaka Evrope koju je Italija osvojila daleke 1968. godine.

Frongia je za AA kazao da sve pripreme za EURO protiču u skladu s planovima i da do sada niko nije pominjao nikakve promjene u rasporedu održavanja EURO-a.

“I predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin jučer je kazao da je u javnosti previše priče o crnim scenarijima i da treba dati šansu optimizmu. Mi mirno nastavljamo pripreme za EURO. Trenutno nema govora o alternativnom scenariju. Krajnje smo optimistični”, kazao je Frongia.

Do početka EURO-a ostalo je manje od sto dana, a dan uoči prvog meča najavljen je i veliki koncert u Rimu.

EURO 2020. godine održat će se u periodu od 12. juna do 12. jula ove godine i to u 12 evropskih gradova. Domaćini prvenstva biće Rim, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Minhen i St. Petersburg.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta.

Ministarstvo zdravsva Italije jučer je saopćilo da je od posljedica zaraze korona virusom u toj zemlji preminulo najmanje 107 osoba, a zbog opasne epidemije odgođeni su brojni fudbalski mečevi Serie A i nacionalnog kupa te zemlje.

Novum.ba

Vezano: