JAJCE/Sedam porodica od danas u novim stanovima

Halilagić Fikreta, Glavaš Jozo, Kukilo Stojan, Škiljan Fadil, Pavlović Klara, Hodžić Arijana i Vardić Ljiljana danas su dobili ključeve novih stanova koji su im dodjeljeni na korištenje.

Useljavanjem u nove stanove u zgradi u Jajcu izgrađenoj kroz Državni projekat stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa (DPSZ/RSP) u Bosni i Hercegovini osigurana su stambena rješenja za sedam porodica povratnika i raseljenih osoba. Na implementaciji ovog projekta zajednički su radili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Jajce, koja je od danas i vlasnik zgrade.

Planirana svečanost tim povodom je odgođena zbog trenutne situacije i prevencije sprječavanja širenja koronavirusa, ali su presretnim korisnicima ipak uručeni ključevi novih stambenih jedinica. Sedam porodica sa 20 članova obitelji od danas će živjeti u potpuno novim, moderno izgrađenim objektima prema visokim standardima gradnje i sa optimalnim uslovima za život i komfor neophodan zа zbrinjаvаnje porodicа rаseljenih licа. Svaka stambena jedinica ima svoje centralno grijanje i opremljeno kupatilo.

U izgradnju ovog objekta neprofitnog socijalnog stanovanja iz donatorskog fonda u okviru Regionalnog stambenog programa uloženo je gotovo 550.000 KM. Općina Jajce je kroz obezbjeđenje zemljišta, potrebne dozvole, infrastrukturne priključke i asfaltiranje pristupnog puta uložila gotovo 100.000 KM.  Korisnicama je ključeve, u prisustvu predstavnika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, uručio pomoćnik Općinskog načelnika za stambeno komunalne poslove, obnovu, raseljene osobe i izbjeglice Enver Šabić. 

Novum.ba

Vezano: