Zaključci sa drugog sastanka Kriznog štaba općine Fojnica

U kabinetu načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure, jutros je održan sastanak Kriznog štaba, a u vezi sa trenutnom situacijom u Fojnici, kada je u pitanju koronavirus.

Predstavnici Doma zdravlja, ovom prilikom, su informisali prisutne o svojim aktivnostima te o osobama koje se nalaze u samoizolaciji.

Na sastanku je zaključeno da se formira mobilni tim, u čijim sastavu će biti predstavnici Doma zdravlja Fojnica, Policijske stanice i Općine Fojnica, a koji će biti zadužen da svakodnevno kontrolira osobe koje se nalaze u samoizolaciji. Prilikom obilaska svima će biti dostavljene i naredbe sa uputstvima o ponašanju u situaciji u kojoj se nalaze.

Krizni štab i ovom prilikom apeluje na sve građane, da prijavljuju osobe koje su se u posljednjih deset dana vratile u BiH iz inostranstva.

Na današnjem sastanku je formiran i mobilni tim koji će na području općine Fojnica pratiti provođenje odluka Općine Fojnica i naredbi Federalnog štaba civilne zaštite, kao i drugih nadležnih institucija.

U toku dana, bit će nastavljeno i pranje ulica u gradu, a od jutros je počela dezinfekcija zgrada i dječijih igrališta. Također, bit će postavljani i dodatni dozatori za dezinfekciju ruku.

S obzirom da objava dezinformacija i komentara u medijima i na društvenim mrežama, vezano za koronavirus pojačava zabrinutost i širenje straha među građanima, Krizni štab obavještava javnost da će se takve pojave strogo sankcionirati.

Krizni štab općine Fojnica će u narednim danima održavati sastanke svakoga dana, kako bi mogao adekvatno i pravovremeno reagovati na novonastalu situaciju.

Novum.ba

Vezano: