Krizni štab Civilne zaštite općine Fojnica: U Fojnici 47 osoba u izolaciji

U Općini Fojnica je jutros održana sjednica Kriznog štaba Civilne zaštite, na kojem su predstavnici timova, koji su jučer formirani, izvjestili o svom jučerašnjem radu na terenu, a u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Građani u Fojnici, koji se nalaze u samoizolaciji, pridržavaju se naloženih mjera, izvijestio je prisutne na sastanku Mobilni tim zadužen za kontrolu osoba u izolaciji.

Kontrola će se vršiti svakodnevno, te će se svi oni, koji eventualno ne budu poštivali propisane mjere, kažnjavati shodno ovlaštenjima.

Mobilni tim II jučer je na terenu kontrolisao provođenje zaštitinih mjera kada su u pitanju pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnosti trgovine s jedne strane, a s druge strane provjeravali su subjekte koji su bili dužni, shodno naredbama nadležnih institucija, obustaviti rad. Također, i iz ovog Tima je poručeno da se poštuju naložene mjere.

Na današnjoj sjednici formiran je i Tim socijalne pomoći, koji će činiti predstavnici Crvenog križa Fojnica, a bit će zadužen za pomoć ugroženoj kategoriji stanovništva.

Civilna zaštita Općine Fojnica će i danas djelovati na terenu, te će kroz sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica, distribucijom promotivnog materijala pokušati dodatno uticati na svijest građana, kako bi se odgovorno ponašali prema sebi ali i drugim ljudima.

Dogovoreno je da se nastavi pranje i dezinfekcija ulica, da se, onima kojima je neophodno podjele maske i rukavice, te da se razgovara sa odgovornim osobama Lječilišta Reumal, zavoda „Drin“ i „Bakovići“ te staračkim domom „Natur Oaza“, i da Krizni štab bude obaviješten o mjerama koje su oni poduzeli u svojim ustanovama.

Novum.ba

Vezano: