FOTO/Dezinfekcija javnih površina i najvažnijih javnih objekata u Kreševu

Općinski stožer Civilne zaštite  Kreševo je u stalnom zasjedanju, a sastancima, uz zapovjednika Stožera, općinskog načelnika Renata Pejaka, prisustvuju i članovi Zlatica Kuliš, Anita Uskoković, Jozo Marić, Davor Kožul, Josip Šakić, Juro Čuturić, Olivija Bradara i Juro Čalaga.

Svakodnevno se poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje u svezi s novonastalom situacijom, a stanje na području općine je pod potpunim nadzorom i nema mjesta za paniku.

Predstavnici Doma zdravlja i Policijske stanice Kreševo zajednički provode nadzor nad osobama u samoizolaciji, a na posljednjem sastanku je zapovjednik Renato Pejak zadužen da nabavi dezinfekcijska sredstva i opremu za zaštitu i spašavanje u izvanrednoj situaciji i dostavi je javnim ustanovama te da postavi dozatore na pet lokacija u Kreševu.

Osobe koje su u samoizolaciji, a nema im ko dostaviti osnovne životne potrepštine mogu se javiti u Crveni križ (Josip Šakić, 063/242-438) ili u Udrugu volontera Kreševo (Toni Lalić, 063/242-438) koji će im dostaviti sve potrebno.
U skladu sa zaključcima s posljednjeg sastanka, od ovlaštene institucije  izvršena je dezinfekcija javnih zgrada (zgrada općine i druge općinske zgrade, vatrogasni dom, dom zdravlja, policija, srednja škola i pošta).

Slijedi dezinfekcija prostora osnovne škole, porezne uprave, CIPS-a, te ureda mirovinskog, socijalnog i zavoda za zapošljavanje.

Vatrogasci peru ulice i pločnike, koji će, sve do Tomića, biti dezinficirani odgovarajućim sredstvima, a isto će biti urađeno i sa svim drugim javnim površinama.

Novum.ba

Vezano: