Emina Snaga: Širimo humanost i osmjehe, djelimo ljubav i sreću!

FOTO/Facebook, Emina Snaga/

FOTO/Facebook, Emina Snaga/

Članovima mobilnog tima Crvenog križa iz Donjeg Vakufa nije dugo trebalo da se organiziraju i ponude svoju pomoć onima kojima je potrebna.

- Svima je cilj da se širenje zaraze koronavirusom prevenira. Okupili smo tim i odmah krenuli u akcije. Već smo posjetili više od šezdeset osoba starijih od 65 godina. Nekima od njih bile su potrebne namirnice, drugima lijekovi - kazala je liderica mladih Crvenog križa u tome gradu Emina Snaga.

Ističe da su volonteri ove humanitarne organizacije obišli mnoge svoje sugrađane za koje su čuli da žive sami, kao i korisnike iz Programa kućne njege, te da, u saradnji s MDD „Merhamet“, vrše distribuciju hrane starijim korisnicima Javne kuhinje.

- Naravno, nismo dužni i ne smijemo posjećivati osobe koje se nalaze u samoizolaciji, ljude za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženima, i osobama koje dolaze iz rizičnih zemalja – naglasila je.

Dodaje kako je ovih dana građanima podijeljena određena količina višekratnih maski iz donacije Općine Donji Vakuf, i da će se slične aktivnosti nastaviti u narednom periodu.

- Pozvala bih stanovnike naše općine starije od 65 godina, kojima je potrebna pomoć u nabavci lijekova, uzimanju recepata kod ljekara, kupovini namirnica ili plaćanju računa, da nam se slobodno jave - poručila je.  

Na kraju kaže da je „ponosna na svoje prijatelje, ekipu volontera koji su, i u ovim danima koronavirusa, pokazali veliko srce, ali i na cijelu porodicu Crvenog križa, koji potvrđuje sve više humanu misiju“.

- Širimo humanost i osmijehe, dijelimo ljubav i sreću! Tu smo za one koji su u potrebi. Neka ostanu kod svojih kuća, pridržavaju se uputa nadležnih institucija, a naši volonteri će ih posjetiti i pomoći im da lakše prevaziđu novonastalu situaciju - zaključuje Emina Snaga.

Novum.ba/FENA

Vezano: