Registrovan novi slučaj zaraze koronavirusom na Ilidži, ukupno 178 u BiH

Testiranje koje je izvršeno tokom noći pokazalo je da je još jedna osoba s područja Ilidže kod Sarajeva pozitivna na koronavirus, potvrđeno je za Klix.ba sa KCUS-a.

Riječ je o ženskoj osobi koja je prije 14 dana došla iz Turske. Tokom noći su rađena još dva testa za osobe iz Sarajeva i Travnika, ali su na svu sreću bili negativni.

Podsjetimo, u srijedu navečer (sinoć) su potvrđena tri slučaja na Ilidži, a među njima je i kćerka 52-godišnje žene iz Hrasnice koja je preminula u utorak na putu do Doma zdravlja Ilidža, a kod koje je naknadno potvrđeno da je bila zaražena koronavirusom.

Trenutni broj zaraženih u Bosni i Hercegovini iznosi 178. Stanje u bh. gradovima i mjestima sada izgleda ovako:

Banja Luka - 80, Konjic - 17, Sarajevo - 9, Mostar - 9, Laktaši - 8, Široki Brijeg - 6, Kozarska Dubica - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Čelinac - 3, Kneževo - 3, Bijeljina - 3, Modriča - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Bosanski Brod - 2, Prnjavor - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Breza - 1, Orašje - 1, Visoko - 1, Srbac - 1, Teslić - 1, Bosanska Krupa - 1, Prijedor - 1, Grude - 1 i Ribnik - 1.

Novum.ba

Vezano: