Firma 'SMART' iz Jajca donirala 10 smart tabli OŠ 'Berta Kučera'

Zahvaljujući donaciji firme „SMART“ iz Jajca, nastava koju realizuju nastavnici iz svojih kuća, od danas će biti bogatija.

Naime, pomenuta firma je donirala 10 smart tabli za potrebe škole kako bi u ovom teškom trenutku pomogla u poboljšanju uslova.

"Nastava matematike u predmetnoj nastavi i prvi razredi će biti sigurno sretni, a ovom prilikom se zahvaljujemo našim sugrađanima na donaciji", naveli su iz OŠ "Berta Kučera" Jajce.

A da bi svi učenici mogli pratiti ovaj način odgojno-obrazovnog procesa, trude se svi zaposlenici škole.

"Prikupili smo nekoliko uređaja sa kojih se može pratiti online nastava, a koje su donirali sami nastavnici, te su isti danas dostavljeni najpotrebnijima u Barevu, Vlasinju i Šibenici. Pored toga što nastavnici ulažu veliki napor da se prilagode novim uslovima rada, pokazali su i humanost te zaslužuju sve pohvale. Prikupljanje nastavljamo i u narednim danima, a želja nam je da svako dijete ima svoj uređaj kojim se služi. Težak zadatak, ali ostvariv. Uz ovu aktivnost ide i nastojanje Uprave naše Škole da se osigura i internet učenicima koji nemaju, a nadu polažemo u najavu BH Telekoma, te neke naše zaposlenike i sugrađane koji su od sebe donirali poneki telefonski SIM sa internetom.

Hvala svima, a samo zajedničkim radom i trudom možemo prevladati nastalu situaciju" naveli su iz ove škole.

Novum.ba

Vezano: