Partner MKF donira 100 laptopa učenicima

U cilju prevazilaženja epidemiološke situacije i  olakšavanja odvijanja online nastave, Partner MKF će donirati 100 laptopa osnovcima i srednjoškolcima širom BiH, koji zbog nedostataka informatičke opreme nisu u mogućnosti pratiti ovakav vid nastave.

Partner MKF poziva predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima, koji trenutno nemaju mogućnost praćenja online nastave, kako bi u skladu sa dole navedenim kriterijima omogućio tehničku podršku online nastavi što većem broju učenika.

Podaci koji trebaju biti dostavljeni su:

  • naziv i adresa škole, broj telefona škole i e-mail adresa škole za kontakt,
  • spisak sa imenima i prezimenima učenika koji nemaju računar, kraći opis stanja u porodici, njihove adrese stanovanja i telefone učenika/roditelja za kontakt,
  • izjava ovlaštenog predstavnika škole da se radi o učenicima slabijeg socijalnog statusa i da nemaju računar.

Rok za dostavljanje gore navedenih podataka je: 08.04.2020. godine, na adresu: ulica 15. maja bb; TC Sjenjak; 75000 Tuzla, sa naznakom „donacija laptopa“. Podaci se mogu dostaviti i na E-mail adresu partner@partner.ba.

Kriteriji za dodjelu laptopa:

  • Po jednoj školi može biti dodijeljeno maksimalno 5 laptopa.
  • Donacija računara će se izvršiti samo jednoj školi po opštini.
  • Prednost imaju porodice koje imaju dvoje i više djece, gdje su oba roditelja nezaposlena, a koja su u stanju socijalne potrebe i nemaju informatičku opremu odnosno računar.
  • Podjela računara će se izvršiti direktno učenicima na adresi njihovog prebivališta.

Partner mikrokreditna fondacija zadržava pravo da odluči koju školu uključiti u donaciju, ukoliko se prijavi više škola sa jedne opštine. Partnerovi radnici će na adrese učenika izvršiti i primopredaju opreme.

Ovo je još jedna akcija kojom Partner MKF nastavlja donacije informatičke opreme i  želi pružiti podršku školama i djeci, kako bi im nastavu u ovim okolnostima učinio lakšom.

Novum.ba

Vezano: