Karakaš: Ključne su naredne dvije sedmice, budimo strpljivi

Direktor zavoda za javno zdravstvo SBK-a Sead Karakaš, uputio je nekoliko preporuka kako bi širenje korona virusa bilo suzbijeno.

"Sada je jako važno da imamo socijalnu distancu. Sve dok smo bili u fazi gdje se radilo o uvezenim slučajevima o ljudima koji odlaze iz inozemstva, mi se odnosimo prema njima na način da smo oprezni, a prema susjedima, prijateljima, rodbini nismo oprezni jer su oni tu svo vrijeme sa nama. Sada se situacija promijenila na način da trebamo voditi računa o svakom kontaktu pa i onom najbližih. Preporučujem da izađete na zrak, sami s maskom, zaštitnom opremom. Uzmite zraka i vratite se nazad. Ostanite u kući. Strpite se još dva tjedna, oni su ključni.

Ukoliko izdržimo dvije sedmice na pravi način onda možemo reći da je nasa država položila ispit.  Ako sada izgubimo strpljenje onda ćemo zaista imati problem, kazao je Karakaš.

Kako nam je potvrđeno jutros uzorci koji su sinoć poslani na testiranje su negativni i nemamo novooboljelih na području Srednjobosanskog kantona.

Novum.ba/drukciji.ba

Vezano: