Donjovakufska firma 'Euroelegant' poklonila dezinfekcioni tunel Domu zdravlja i građanima

Nakon što su prethodnih dana, u jeku borbe protiv pandemije koronavirusa, širom svijeta, ali i Bosne i Hercegovine postavljeni dezinfekcioni tuneli, jedan takav danas su dobili i građani Donjeg Vakufa.

Naime, kompanija za proizvodnju tapaciranog namještaja „Euroelegant“ Donji Vakuf u danima vikenda svoj proizvodni kapacitet je usmjerila na izgradnju dezinfekcionog tunela koji je poklon građanima Donjeg Vakufa.

Prvi dezinfekcioni tunel danas je testiran i montiran ispred Doma zdravlja, tamo gdje je i najpotrebniji.

“U ovakvim vremenima, moramo se oslanjati jedni na druge, a naša kompanija se kao lokalni proizvođač u potpunosti stavila na raspolaganje svojim sugrađanima. U skladu sa svojim mogućnostima, pronašli smo način kako doći do dezinfekcionog tunela koji smo poklonili građanima Donjeg Vakufa. Zahvaljujem se svim ljudima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta“, kazao je Samer Šaćirović, vlasnik kompanije „Euroelegant“ Donji Vakuf.

Dezinfekcioni tunel je postavljen ispred Doma zdravlja Donji Vakuf, na prvoj liniji odbrane od opakog koronavirusa, a namijenjen je za sve građane Donjeg Vakufa.

Kako kaže Šaćirović „Euroelegant“ radi i posluje u punom kapacitetu, te da neće biti otpuštanja radnika niti slanja kući na odmor.

Uprkos cjelokupnoj situaciji, „Euroelegant“ proširuje svoje proizvodne kapacitete.

Prvi dezinfekcioni tunel ispred Doma zdravlja

Bitno je naglasiti da je ovakav način dezinfekcije u potpunosti siguran i nije štetan po zdravlje ljudi.

„Želim se zahvaliti vlasnicima firme „Euroelegant“ Donji Vakuf koja je za građane ali i medicinsko osoblje obezbijedila dezinfekcioni tunel, i sigurno će nam uveliko pomoći u odbrani od koronavirusa“, kazala je direktorica Doma zdravlja dr. Rusmira Bašić.

Firma „Euroelegant“ i njeni vlasnici poznati su po tome da imaju veliko srce. Uvijek su se odazivali na brojne humanitarne akcije, apele, pomagali onima kojima je pomoć potreba, a danas su pokazali još jedan veliki gest prema svim građanima.

Novum.ba

Vezano: