U HNŽ-u 123 zaraženih, preminule još dvije osobe

U "covid bolnici" Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe, jedna iz Čitluka (1937.) i jedna iz Konjica (1942.), što je ukupno šest smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ).

 - U ime Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a izražavam sućut članovima obitelji preminulih pacijentica - kazao je u utorak savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a Darko Juka na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

 Po njegovim riječima, u SKB Mostar, zaključno sa sinoć u ponoć, obavljeno je 151 testiranje, od čega je 20 pozitivnih iz HNŽ-a, tako da su u toj županiji trenutno 123 osobe zaražene covidom-19.

 - Od novozaraženih osoba sedam je zabilježeno u Čitluku, devet u Čapljini, tri u Mostaru i jedan u Jablanici - kazao je Juka i istaknuo kako se u "covid bolnici" u Mostaru trenutno nalazi pet pacijenata na respiratoru i devet na kisiku.    

 Juka je također istaknuo kako je nešto prije 13 sati potvrđeno da je na virus covid-19 pozitivan i načelnik Čitluka Marin Radišić.

Novum.ba

Vezano: