Nermin Merhemić/ Čestitka direktora OŠ 'Kiseljak 1' povodom Dana škole

Direktor "OŠ Kiseljak 1", Nermin Merhemić povodom 8. aprila, Dana škole, uputio je čestitku učenicima i nastavnom osoblju, koju prenosimo u cjelosti.

-Poštovani roditelji, cijenjene kolege nastavnici, prijatelji, dragi učenici. Danas slavimo Dan naše škole. Polovinom marta smo morali obustaviti redovni nastavni proces u školi zbog vanrednih okolnosti koje su izazvane pojavom koronavirusa Covid-19. Svake godine poslije priredbe povodom Dana škole punim svoj notes bilješkama o uspjesima naših učenika i nastavnika na različitim takmičenjima i u okviru razlicitih vannastavnih aktivnosti, koje onda s ponosom istaknem na slijedećoj priredbi.

Nažalost ove godine nije tako, uspjeha je bilo mnogo i od učenika i od nastavnika ali nas pandemija koronavirusa primorala da prekinemo redovnu nastavu tako da priredbe na kakvu smo navikli neće biti ali biće akobogda iduće godine. Prekidom redovne nastave ušli smo u jednu avanturu u kojoj nismo nikada bili, avanturu zvanu “učenje na daljinu”. I tu shvatim da zaista postoje dvije vrste nastavnika: oni kojima je to posao i oni kojima je to poziv! Sretan sam i potpuno uvjeren da sve vas mogu svrstati u ovu drugu kategoriju onih kojima je to poziv! Brzo smo reagovali i naši vrijedni nastavnici u saradnji s roditeljima i učenicima su odpočeli nastavni proces učenja na daljinu. Učenje teče na zadovoljstvo vas učenika, vaših roditelja i nas nastavnika. Nažalost Dan škole slavimo u izolaciji, al ono što me raduje da su nastavnici, roditelji i vrijedni učenici njih 823 iz svih 48 odjeljenja posvetili školi mnogo lijepih pjesmica, recitacija, igrokaza i likovnih radova da naša škola danas ne bi bila usamljena.

PONOSAN SAM NA SVE VAS. Nadamo se ako Bog da da je ovo i prvi i posljednji put da Dan škole slavimo kući a ne u školi i da ćemo ako Bog da uskoro popuniti prazne učionice, hodnike i dvorišta škola. Danas je i Svjetski dan Roma. Sretan Dan Roma roditeljima i našim vrijednim učenicima romske populacije na koje smo posebno ponosni(iako u školi nema razlike i ovaj termin uglavnom niko ne koristi).

Dragi nastavnici, prijtelji, roditelji, čuvajte sebe, čuvajte svoju djecu, a vi draga djeco ostanite kući, vi ste nam najvažniji, ako Bog da brzo će ovo proći i biće još mnogo vaše graje i igre... SVIM UČENICIMA, RODITELJIMA I UPOSLENICIMA OSNOVNE ŠKOLE "KISELJAK 1" SRETAN 8. APRIL- DAN ŠKOLE!!!

Novum.ba

Vezano: