SBK: Inspekcija izvršila 32 nadzora, izrečeno 11.000 KM kazne

Vlada SBK je na 24. vanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvještaje Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog štaba Ministarstva privrede i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike upoznao je Vladu SBK da se 58 osoba nalazi u karantinu u Srednjobosanskom kantonu, a sa današnjim danom na podrucju SBK ima 534 aktivna rješenja o samoizolaciji. Vlada SBK je razmatrala i nove lokacije na području Srednjobosanskog kantona za koje će se tražiti Rješenje Federalnog ministarstva zdravstva.
Ministarstvo zdravstva je takođe predložilo, a Vlada SBK dala saglasnost na Izmjenu Plana javnih nabavki za 2020. godinu.

Krizni štab Ministarstva privrede informisao je Vladu SBK da je inspekcija izvršila 32 nadzora i izrečeno je 11.000,00 KM kazne za prekršaje mjera. Podatak Poreske uprave SBK je da je u SBK zaposleno 48.703 osobe, 2177 subjekata je pod zabranom rada zbog Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite.

Kantonalni štab civilne zaštite je informisao Vladu SBK o novim naredbama Federalnog štaba civilne zaštite i Rješenju Federalnog ministarstva zdravstva.

Novum.ba

Vezano: