FOTO / Načelnik općine Travnik uputio apel građanima

Načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić uputio je apel građanima ove općine povodom  sve češćeg onečišćenja rijeke Lašve i pojedinih lokaliteta na Vlašiću, koji prenosimo u cjelosti.

-"Proteklih dana bili smo svjedoci neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su veliki broj lokaliteta zatrpali smećem. Zabilježili smo ove slučajeve na lokalitetima u gradu, nadomak grada i na planini Vlašić. Ovakvim ponašanjem narušen je izgled ovih prostora koji su i prepoznatljivi simboli našega grada.


Ovo šalje sliku o nama,ko smo, kakvi smo,kako se odnosimo prema prirodi u kojoj tražimo utočište od pritiska i stresa u ovo vrijeme borbe sa pandemijom korona virusa. Na ovaj način dodatno su opterećene i nadležne službe koje u vrijeme pandemije korona virusa svakodnevno vrše pranje ulica u svim dijelovima općine, te odvoze smeće.


Kao načelnik općine, apelujem na sve građane da smeće odlažete na mjesta koja su namijenjena za te svrhe, te da naša izletišta zaista budu ogledalo našega grada. Također, apelujem da ukoliko primijetite slučajeve neodgovornog ponašanja da prijavite nadležnim institucijama.


Koristim ovu priliku da se zahvalim svim građanima koji u svom karakteru imaju izgrađen zaštitnički odnos prema prirodi te klubu sportskih ribolovaca „Travnik“ koji su prethodnih dana se organizirali i započeli akciju čišćenja rijeka Ugar i Lašva".

Novum.ba

Vezano: