Abdusamed Šljivar publiku obradovao kasidom Ramadan - Bosanska verzija

Abdusamed Šljivar, mladi učač Kur’ana, ilahija i kasida, i pjevač sevdalinke i etno-popa, svoju publiku je obradovao novim coverom - RAMADAN - Bosanska verzija (Maher Zain)

- Neizmjerno sam zahvalan, prije svega Uzvišenom Gospodaru što nam je omogućio da radimo hajirli projekte i korisne stvari. Također, zahvalan sam svim svojim prijateljima i svim ljudima koji me podržavaju i koji su uz mene u svakom projektu od početka moje karijere. Iza nas je evo, hvala Allahu, obrada kaside jednog od najboljih umjetnika na svijetu, Mahera Zaina. U pitanju je kasida Ramadan - Bosanska verzija! - kazao je Šljivar.

Saradnik na tekstu ove kaside je bio Dževad Ibrahimović, aranžman je uradio Eldin Huseinbegović, a video, kamera i postprodukcija Ahmed Smailbegović.

- Ovim projektom smo željeli da ljudima približimo još jasnije samu poruku kaside, tako sto smo je pripremili na bosanskom jeziku. Trenutno aktivno radimo na novoj numeri, koju zbog trenutne situacije nismo bili u mogućnosti dovršiti i objaviti. U pitanju je kasida "Jedanaest zvijezda", koja govori o prelijepom Kur’anskom kazivanju i odnosu između oca i sina - dodao je Šljivar.

Novum.ba/Preporod.info

Vezano: