Čekaju se rezultati testiranja četiri osobe iz Bugojna

Šesnaest osoba iz Bugojna testirano je na novi virus COVID-19 u protekla tri dana, a rezultati testiranja za četiri osobe još nisu poznati, potvrđeno je danas iz Javne ustanove „Dom zdravlja“ u tome gradu.

-Rezultati dvanaest testiranih osoba bili su negativni na koronavirus. Inače, pod zdravstvenim nadzorom u trajanju od četrnaest dana je 541 osoba - saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz karantene je u kućnu izolaciju otpušteno jedanaest osoba, u samoizolaciji se trenutno nalazi 31, dok je ova mjera prestala da važi za 499 građana. 

-Kako bi smanjili rizik od širenja koronavirusa i pojave većeg broja oboljelih tokom prvomajskih praznika, u Federaciji BiH predložene su mjere zabrane kretanja osoba starijih od 65, i mlađih od osamnaest godina, te zabrana kretanja za sve građane poslije 20 sati - podsjetili su iz bugojanskog „Doma zdravlja“.

Uputili su poziv svim građanima da se pridržavaju izdatih mjera i naredbi, izbjegavaju okupljanja u grupama, drže propisanu fizičku distancu, obavezno nose maske i rukavice, i poštuju druge mjere lične zaštite. 

Novum.ba/FENA

Vezano: