KONTROLA/U Kiseljaku, Fojnici i Travniku pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su  4 krivična djela.

Dana 29.04.2020. godineoko 15,40 sati u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila Passat, kojim je upravljao E.F. rođen 1994.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina  bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana oko 15,45 sati  u mjestu Nadbare, općina Fojnica, policijski službenici PS Fojnica, izvršili su kontrolu i pregled vozila Passat, kojim je upravljao M.K. rođen 1981.godine iz Zenice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao PVC vrečicu u kojoj se nalazila određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također,policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, istog dana oko 19,15 sati u ulici Bosanska, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.V. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Novum.ba

Vezano: