Frizerski salon 'Haris' u Donjem Vakufu ponovo radi: Svi uslovi su ispunjeni

Frizerski saloni u BiH ponovo otvaraju svoja vrata, a jedan od onih koji je već počeo sa radom je i salon za muškarce i žene „Haris“ Donjem Vakufu.

Posjetili smo ovaj frizerski salon i uvjerili se kako izgleda njihov posao nakon duže pauze zbog spriječavanja širenja koronavirusa.

Vlasnik salona i frizer Haris Kero kazao nam je da su ispunjeni svi uslovi kako bi se rad nastavio, ali da se i dalje poštuju određena pravila, kako se ne bi u opasnost dovodilo zdravlje posjetitelja.

- Nakon 47 dana bez salona i rada opet smo tu. U salonima nije isto i neće biti. Između frizera i klijenta je vrlo blizak odnos i povjerenje, a sada poslije odluke rad u salonima je drukčiji. Radimo u maskama, rukavicama, klijenti isto moraju poštovati mjere zaštite – kazao je Haris.

Prema njegovim riječima, pri ulasku klijent mora izvršiti dezinfekciju ruku i obuće. Distanca je obavezna i manje je komunikacije.

-Za svaku mušteriju zakazuju se termini i nema gužvi u salonu. Malo je neobična atmosfera, ali nama frizerima najbitnije je da smo u salonu i radimo, makar i pod ovim okolnostima, ističe Kero, te dodaje

-Nakon svakog klijenta radimo dezinfekciju prostorije, alata i radnog mjesta. Peškiri se peru na 90 stepeni, koristimo maske i rukavice, a isto očekujemo i od klijenata. Naravno, molimo naše klijente ukoliko su prehlađeni ili bolesni da ne dolaze u salon.

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite, frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, od prvog maja ponovo mogu raditi.

Vlasnici objekata koji rade moraju osigurati i poštovati higijensko-epidemiološke mjere koje su im naložene i instrukcije o radu uz instrukcije za sprječavanje infekcija, a koje su dobili od Federalnog ministarstvo zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo.

Novum.ba/radiodonjivakuf.com.ba

Vezano: