Sanirane nelegalne deponije otpada u Pridoli

Jedan od problema u Bosni i Hercegovini koji se može vidjeti golim okom i koji na najnegativniji mogući način utiče na naš životni prostor i naše zdravlje, ali i odražava opštu sliku društva svakako je problem odlaganja čvrstog otpada.

Svjedoci smo da nove divlje deponije svakodnevno “niču”, a jedan od primjera ovih dana bilježimo i u Fojnici. Naime, na području mjesne zajednice Pridola, evidentirane su dvije nelegalne deponije. Deponije su na dvije lokacije, jedna u mjestu Hadrovica prema Živčićima, a druga u mjestu Klisure.

Po saznanjima o ovim deponijama, Općina Fojnica je u saradnji sa JKP „Šćona“ Fojnica, pristupila saniranju istih. Bila je ovo prilika i da se aktualizira dugogodišnji problem odvoza smeća iz sela u mjesnoj zajednici Pridola.

S obzirom da je ova mjesna zajednica od grada udaljena skoro 40 kilometara, teško je bilo organizovati redovan odvoz smeća. Međutim, zbog ovakvih i sličnih primjera, očito je neophodno to učini u budućnosti.

S tim u vezi, Općina Fojnica će, prema našim saznanjima, u narednom periodu iznaći najbolje moguće rješenje kada je u pitanju problem odvoza i odlaganja smeća u Pridoli.

 

 

Novum.ba

Vezano: