Jajce: Uručeni paketi obezbijeđeni zahvaljujući Projektu PRO-Budućnost

U okviru USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost osigurana je pomoć za više od 50 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u vrijednosti preko 80.000 KM. Općina Jajce dijelom je ovog projekta.

Naime, kao vid pomoći u borbi sa posljedicama pandemije korona virusa trideset dvije porodice sa područja općine Jajce dobile su prehrambeno-higijenske pakete, obezbijeđene od strane USAID-a kroz projekat PRO-Budućnost, kojeg implementira CRS.

Općina Jajce izrazila je interes za učešće u projektu i aplicirala na poziv USAID-a i PRO-Budućnosti za podršku općinama u borbi protiv COVID 19 za nabavku prehrambenih paketa.

Podjela paketa izvršena je u koordinaciji sa JZU „Centar za socijalni rad“ Jajce, a paketi sa hranom uručeni su socijalno ugroženim porodicama s područja općine.

"Ovim putem Općina Jajce izražava veliku zahvalnost USAID-u i projektu PRO-Budućnost što su prepoznali potrebu za ovakvom vrstom pomoći i za porodice u Jajcu", saopćeno je.

Zahvaljujući dobroj dugogodišnjoj saradnji sa USAID-om i CRS-om, kao implementatorom projekta PRO-Budućnost, proteklih godina u općini Jajce realizovani su i drugi projekti.

Novum.ba

Vezano: