Wizz Air uvodi liniju prema Tuzli

Wizz Air, vodeći niskobudžetni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je saopćio da je dodao i Tuzlu u svoju široku mrežu linija. Počevši od jula, putnici će moći putovati sa aerodroma u Salzburgu u Tuzlu, Beograd, Larnaku, Kijev, Bukurešt i Skoplje.

Karte za ove destinacije se već mogu bukirati putem sajta wizzair.com i preko mobilne aplikacije avioprevoznika, a cijene kreću od 14,99 eura, saopćeno je iz ove kompanije.

Linija Salzburg – Tuzla letjet će svakog četvrtka i nedjelje, počevši od 2. jula 2020.

Današnja najava stiže u trenutku kada u Wizz Airu počinje nova era sanitarnih putovanja. Aviokompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mjera, kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost kupaca i osoblja.

Kao dio ovih novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju nositi zaštitne maske, a kabinsko osoblje i rukavice.

Avioni Wizz Aira redovno prolaze process industrijskog čišćenja antivirusnim  rastvorom i, poštujući‌ ‌strogi‌ ‌dnevni‌ ‌raspored‌ ‌čišćenja, svi avioni se dodatno, tokom noći, dezinfikuju istim antivirusnim rastvorom. Maramice za dezinfekciju dobija svaki putnik po ulasku u avion.

Uklonjeni su svi časopisi iz svih aviona, a podstiče se beskontaktno plaćanje za sve kupovine unutar aviona.

"Od putnika tražimo da se pridržavaju mjera fizičkog udaljavanja koje uvode lokalne zdravstvene vlasti i podstičemo ih da sve kupovine obave online prije leta (npr. čekiranje prtljaga, WIZZ Priority, fast security track) kako bi svaki mogući fizički kontakt na aerodromu bio sveden na minimum. Dodavanjem WIZZ Flex ‌rezervaciji,‌ ‌putnici‌ ‌mogu‌ ‌biti‌ ‌sigurni‌ ‌da‌ ‌će se, ukoliko se okolnosti promijene, ili ako jednostavno žele da putuju na neki drugi datum ili‌ ‌na‌ ‌‌drugo‌ ‌odredište,‌ ‌moći da se prebace na bilo koji WIZZ let po svom izboru. Ovakvo osiguravanje dodatnog nivoa zaštite putničkih rezervacija daje sigurnost u ovim nesigurnim vremenima", saopćeno je iz ove kompanije.

Novum.ba

Vezano: