Facebook ima zanimljiv novi alat koji smo već dugo priželjkivali

Manage Activity navodno je nastao u suradnji s pobornicima zaštite privatnosti, ali je svakako nešto što smo već godinama priželjkivali i tražili.

Facebook je dobio novi alat koji olakšava brisanje starih objava i fotografija. Naime, sad ih možete brisati više odjednom umjesto jednu po jednu.

Pomoću alata Manage Activity možete ne samo brisati više objava i fotografija istovremeno, već ih možete i sakriti ako ih zbog bilo kojeg razloga ne želite obrisati.

U Facebooku tvrde kako je novi alat nastao u suradnji s pobornicima zaštite privatnosti. Ali je i posljedica toga što su korisnici već godinama aktivni na toj društvenoj mreži i trebaju alat kojim će lakše počistiti stare fotografije i objave zbog kojih im je danas neugodno ili im jednostavno više ne trebaju.

Novi alat zasad nije u punoj mjeri dostupan vlasnicima pametnih telefona, već se njime može poslužiti tek ograničen broj korisnika. S vremenom bi trebao postati dostupan i za desktop računala.

Ako ga želite upogoniti otvorite stranicu vašeg korisničkog profila na Facebooku i skrolajte do dugmeta Add Story. Kliknite sličnicu s tri točkice odmah do njega i zatim Activity Log.

Objave možete filtrirati po datumu, po tome jeste li ih objavili vi ili netko drugi, kao i po postavkama privatnosti. Želite li se riješiti fotografije ili objave koju je netko drugi postavio, morat ćete zamoliti tu osobu da ih uklone. Takav sadržaj možete samo sakriti s vaše vremenske crte ili ukloniti tag kojim ste označeni.

Arhivirane objave bit će vidljive samo vama, no ne i uklonjene s Facebooka. Kad obrišete objavu bit će dostupna još 30 dana u kanti za smeće, piše Washington Post, prenosi tportal.

Novum.ba

Vezano: