Modernizacija javne rasvjete - zamjena postojeće novom LED rasvjetom

Potpisivanjem Ugovora između Općine Jajce i „MIG Elektro“ d.o.o. Mrkonjić Grad na području općine Jajce počinje implementacija projekta zamjene postojeće javne rasvjete LED rasvjetom.

Općina Jajce je, vodeći računa o potrošnji električne energije i prateći standarde zaštite okoliša, krenula u projekat modernizacije javne rasvjete na području cijele općine. Projekt podrazumijeva rekonstrukciju javne rasvjete u smislu zamjene postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetnim tijelima u svrhu ušteda i smanjenja troškova potrošnje električne energije za javnu rasvjetu. 

Imajući u vidu da su postojeća rasvjetna tijela veliki potrošači energije, kao i zagađivači životne sredine, zamjenom s LED tehnologijom, uz uštede, sačuvati će se i okoliš. 

Projekat vrijedan više od 1.140.000 KM biće finansiran po ESCO  modelu, što znači da će se finansirati iz ostvarenih ušteda energije. 

Zamjenom rasvjetnih tijela potrošnja električne energije biti će znatno manja, poboljšan kvalitet osvjetljenosti i znatno manja ulaganja u održavanje sistema.

Novum.ba

Vezano: