Škole u SBK dobile preporuke za organizaciju maturskih zabava i mimohoda

Ministarstvo obrazovanja SBK danas je poslalo preporuku direktorima srednjih škola o organiziranju maturskih zabava i mimohoda maturanata. Preporučuje se da srednje škole u SBK u dogovoru sa roditeljima i učenicima maturanata izaberu najbolji termin odražavanja zabava u svojoj općini za tekuću školsku godinu, javlja bug.ba.

Preporučuje se školama da pravodobno rezerviraju adekvatan ugostiteljski objekt koji može pružiti usluge u utvorenom i zatvorenom prostoru, uz obavezno pridržavanje važećih higijensko-epidemioloških mjera u doba smanjene ali još uvijek pristune opasnosti od virusa.

Kod organiziranja zabava i mimohoda ravnatelji su dužni pridržavati se važećih mjera Zavoda za javno zdravstvo SBK, Kantonalnog stožera Civilne zaštite SBK i Naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Odluku o stavljanju van snage ove Preporuke donijet će nadležno Ministarstvo ukoliko se promjene uvjeti i kriteriji mjera nadležnih tijela a o čemu će škole biti blagovremeno obaviještene” stoji u dopisu koji potpisuje ministar Bojan Domić.

Novum.ba

Vezano: