FOTO/U Kiseljaku otvorena savremena optika 'Vizus'

U Kiseljaku je otvorena savremena optika „Vizus“ čiji je kvalitet prepoznatljiv po profesionalnoj usluzi, raznolikosti izbora, povoljnim cijenama te razumijevanju vaših potreba. Pored visokokvalitetnih brendova, Optika Vizus nudi i brendove srednje klase kako dioptrijskih tako i sunčanih naočala.

U ovom teškom vremenu i okruženju u kojem danas živimo svi se trude obavljati svoj posao što profesionalnije i uspješnije. Iz optike „VIZUS“ ističu da su toga svjesni i zbog toga se želimo maksimalno posvetiti ovom poslu. O ponudi, zdravlju i usluzi, razgovarali smo sa specijalistom oftamologije i otpometrije dr Lejlom Mušanović Spiljak.

„Iskustvo, znanje, ponuda, nove tehnologije i velika volja za napretkom potakli su nas da otvorimo našu optiku Vizus. Svima koji žele dobro izgledati i još bolje vidjeti, Optika Vizus nudi kompletnu uslugu od besplatne kontrole vida uz nadzor ljekara specijaliste oftalmologije i optometrije, bogatog asortimana dioptrijskih okvira, sunčane naočale, kontaktne leće sa otopinama, savjetovanja prilikom odabira naočala te kvalitetnog servisa naočala. Sve što želimo jeste steći vaše povjerenje i pružiti najbolje rješenje za vaše oči. Spremni smo primiti svaku kritiku stoga nam ih slobodno prenesite. Isto tako, svaka vaša pohvala i prijedlog su dobro došli. Pokušali smo stvoriti što ugodniji i funkcionalniji prostor, a nadamo se da ćete se i vi tako osjećati ulaskom u našu optiku.Za svoje oči i zdravlje vida birajte samo najbolje“, kazala je na početku našeg razgovora dr. Mušanović Spiljak.

Pred nama su sunčani i topli dani, a dr.Lejla ističe da je pored izgleda naočala, važno voditi računa o njihovoj kvaliteti

„Za sunčane naočale je najvažnije da štite oči od štetnih UV zraka, nisu samo neizostavan ljetni modni dodatak, stoga se obratite našem stručnom osoblju koje će preporučiti najbolji izbor za vase želje i potrebe. Nažalost, mnogo je razloga zašto ljudi ne nose naočale kada bi trebali. Možda im se ne sviđa kako izgledaju, imaju strah od ismijavanja ili se jednostavno osjećaju udobnije bez njih. Osim komfora i estetike, neki se boje da bi nošenje naočala moglo oslabiti njihov vid te da će se na njih morati oslanjati više nego kada su ih tek počeli nositi“.

Obzirom da je trenutna situacija primorala mnoge da više koriste mobilne telefone, laptope i računare, pitali smo doktoricu koliko aparati štete našem vidu i koje su njene preporuke za zaštitu

„Život suvremenog čovjeka usko je povezan sa svakodnevnim korištenjem elektroničkih uređaja. Vjerovatno ne možete zamisliti dan bez mobitela, računara ili televizije, a iznenadili biste se kada bi izračunali koliko vremena dnevno provodite ispred ekrana. Ljudske navike mijenjaju se u korak s tehnologijom, međutim ljudsko oko nije prilagođeno današnjoj izloženosti plavom svjetlu.

Plavo svjetlo može dovesti do trajnih oštećenja oka. Digitalni ekrani, uredsko svjetlo, plavo svjetlo je svugdje oko nas, pogotovo na otvorenom gdje je sunčevo svjetlo njegov najveći izvor. Dio plavog spektra je važan za svakodnevni život jer regulira ciklus spavanja, ima utjecaj na raspoloženje, spoznajne procese i još mnogo toga. Međutim, nije cijeli spektar plavog svjetla koristan. Dugotrajna izloženost štetnom dijelu plavog spektra svjetlosti (plavo-ljubičasto svjetlo) oštećuje osjet vida, dovodi do nepotrebnog naprezanja oka i može biti uzrok trajnog oštećenja oka. Kako biste saznali više o zaštiti vaših očiju od štetnog plavog svjetla, rezervišite termin za besplatnu kontrolu dioptrije u našoj optici“, ističe dr.Lejla.

U Optici „Vizus“ zaposlena je jedna radnica i ljekar specijalista oftalmologije i optometrije za kompjutersko određivanje vidne oštrine.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka u vremenu od 09-17 sati, a subotom od 10 do 16 sati.

Svi zainteresovani svoj pregled za kompjutersku kontrolu oštrine vida možete učiniti na jedan od slijedećih načina:

Tel.: 030 331 571

E-mail: optika.vizus.kiseljak@gmail.com

Facebook: https://www.facebook./optikavizus

Novum.ba

Vezano: