Rostovo dobija jezero, roller coaster, konje…

Hotel Rostovo otvoren je u petak nakon što je proteklih mjeseci u potpunosti renoviran. Etno-selo koje se nalazi uz hotel bit će otvoreno u narednih nekoliko dana, dok uskoro na ovu destinaciju stižu novi zabavni sadržaji.

Ovo je za BiznisInfo kazao direktor Hotela Rostovo Rusmir Kurbegović. Investicije su pokrenute nakon što je centar, poznat po zimskom turizmu, krajem prošle godine dobio nove vlasnike.

Sa novim ulaganjima plan je da odmaralište bude atraktivno tokom cijele godine, te da uspiju goste zadržati što duže.

– Planiramo još svašta napraviti, između ostalog i jezero. Osim toga, pripremamo postavljanje roller coastera i u pregovorima smo sa jednom njemačkom firmom. Navjerovatnije ćemo nabaviti konje za jahanje i štale – kazao nam je Kurbegović.

Već su naručili velike tobogane za djecu koji trebaju stići.

Inače, objekat je, nakon zimske sezone, zatvoren zbog renoviranja pred pojavu korone. S obzirom na epidemiju, renoviranje je trajalo nekoliko mjeseci pa je obnovljeni hotel otvoren u petak, a već ima posjetilaca.

– Kompletan objekat smo renovirali: sobe, restoran i sve ostalo. Etno-selo se još radi, trebaju stići tepisi, zajvese, itd, tako da će i ono biti otvoreno za par dana – ističe naš sagovornik.

Kompleks ima i wellness centar ali i predivnu prirodu. Zimi je lako zadržati goste jer tu dolaze uglavnom zbog skijanja. Sa novim sadržajima i uslugama, vjeruju da će sada moći i ljeti ponuditi gostima višednevni odmor i zabavu.

Podsjetimo da je Ski centar Rostovo preuzela Al Shaabi Company d.o.o. Bugojno, čiji je vlasnik Ahmed Mohammed AA Al-Shaabi iz Katara, piše biznisinfo.ba

Novum.ba

Vezano: