Dramatična noć u Beogradu: Suzavci i kamenje na sve strane, zapaljena vozila, policija tukla demons

Na ulicama su zapaljena i policijska vozila.

Reporterske ekipe su u jednom parku snimile i scene nasilja policije nad građanima koji su sjedili na klupi. Oko 01:30 policija je krenula u rastjerivanje demonstranata uz upotrebu sile.

 

Demonstranti su suzavcima razbijeni na više lokacija i u manjim su grupama. Policija je nastavila sa konstantnim bacanjem suzavaca, a demonstranti s gađanjem kamenja i vraćanjem suzavaca među žandarmeriju.
 

Demonstranti nisu dali vatrogasnim kolima da prođu ulicom i vraćaju ih nazad jer su smatrali da će biti upotrebljeni vodeni topovi protiv njih.


Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić je kazao za RTS da je više policajaca povrijeđeno u neredima ispred Skupštine Srbije. Na beogradskim ulicama ili su i pripadnici policije na konjima koji su intervenisali.

 


Na ulicama su zapaljeni i kontejneri, a demonstracije su se raširile po ulicama i parkovima oko zgrade Skupštine, a neki demonstranti su krenuli i ka zgradi Radio-televizije Srbije.

Oko 23:20 dogodio se najsilovitiji pokušaj upada u zgradu Skupštine. Tada su policajci gađani kamenjem i drugim predmetima, a stigao je odgovor pendrecima i suzavcima. Ranije je tokom noći bilo nekoliko pokušaja koji su osujećeni.

Nakon toga veliki broj demonstranata se razbježao oko zgrade s obzirom da je policija ispaljivala suzavce na sve grupe koje su pokušavale izvršiti napad.Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da će država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji.

Novum.ba

Vezano: