Pomozi.ba i ove godine vrši prijem i podjelu kurbanskog mesa

Humanitarno udruženje Pomozi.ba i ove godine realizuje humanitarnu akciju povodom Kurban-bajrama, te će vršiti prijem i podjelu kurbanskog mesa najugroženijem stanovništvu u Bosni i Hercegovini.

"Za prijem kurbanskog mesa tokom Kurban-bajrama pripremili smo 11 stacionarnih hladnjača, od čega šest minusnih, dvije plusne i tri šok komore - ukupnog kapaciteta do 300 tona. Pored stacionarnih u funkciji će biti i pet kamion-hladnjača. Meso ćemo primati u tri grada, a to su Sarajevo (Stup - Azići 12), Travnik (Restoran dobre volje - Školska bb) i Bihać (Restoran dobre volje – Đačka bb)", navode iz Pomozi.ba.

Jedan dio zaprimljenog mesa ekipe Udruženja Pomozi.ba odmah će donirati socijalno ugroženim porodicama, dok će se dio koristiti za pripremu gotovih obroka. Ekipe Pomozi.ba svakodnevno u svojim kuhinjama u Sarajevu, Travniku i Bihaću pripreme oko 1.000 gotovih obroka za starije, oboljele, nepokretne i socijalno ugrožene osobe, te će se kurbansko meso koristiti i u ovom slučaju.

"Pored naših kuhinja, kurbansko meso ćemo donirati i drugim javnim kuhinjama širom BiH", dodaju iz Pomozi.ba.

Svi koji žele uplatiti kurbane, to mogu izvršiti lično u prostorijama Udruženja na Čengić Vili u Sarajevu, kao i u restoranima dobre volje u Travniku i Bihaću.

"S obzirom na situaciju u vezi s koronavirusom, kako bi ljudi kretanje sveli na minimum i ne bi morali stajati u redovima u bankama, omogućili smo i uplate putem naše online platforme www.pomoziba.org. Tu je u samo nekoliko klikova moguće uplatiti novac s bankovne kartice. Također je moguće izvršiti uplate putem naših standardnih računa, s naznakon svrhe Kurban 2020. Cijene kurbana su kao i prošlih godina 250, 270 i 300 KM, a uplatiti se može do 31. jula 2020. godine", navodi se u saopćenju Udruženja Pomozi.ba.

Novum.ba

Vezano: