Na lokalitetu Rostovo ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe

Tokom ekshumacija na lokalitetu Rostovo u blizini Bugojna, nađeni su posmrtni ostaci četiri osobe, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno, ekshumacija se nastavlja, a pronađeni posmrtni ostaci bit će upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine nalazi se na lokalitetu Rostovo, gdje koordinira proces ekshumacije, koji je jučer započet na navedenoj lokaciji.

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje četiri osobe, tri osobe na prvobitnom lokalitetu, kao i posmrtni ostaci još jedne osobe na izdvojenoj lokaciji nedaleko od prvobitne.

Osim posmrtnih ostataka, pronađeni su i djelovi odjeće i obuće, kao i određena dokumentacija, za koju se pretpostavlja da je pripadala pronađenim osobama.

Radovi na ekshumaciji na ovoj lokaciji nastavit će se u narednim danima, a lokacija će cijelo vrijeme ekshumacije biti adekvatno osigurana i zaštićena.

Novum.ba

Vezano: